ציוד ומוצרים למטבח המוסדי

במה נבדל המטבח המוסדי מן המטבח הרגיל?

המונח 'מטבח מוסדי' מתייחס למעשה לכל מטבח שפועל במסגרת של מוסד או עסק כלשהו, כך שבמרבית המקרים מדובר במטבחים גדולים ובעלי היקפי עבודה נרחבים. שני אלמנטים אלו הופכים את המטבח המוסדי לבעל מאפיינים שונים וייחודיים מזה של המטבח המשפחתי הפשוט אליו אנו מורגלים מהבית. כדי פעילות תקינה, שוטפת ויעילה של מטבחים בבתי מלון, אולמות אירועים, קיבוצים, חברות קייטרינג, מפעלים וכו' – יש צורך לצייד אותם במוצרים וציוד ייעודיים למטבח המוסדי. מוצרים למטבח המוסדי כוללים מוצרי בישול, חימום, קירור, אחסנה והגשה, והם שמאפשרים למטבח במוסד שאתם מנהלים לפעול בצורה חלקה ולעמוד בקצב העבודה הגבוה הנדרש ממנו.
אילו מוצרים וציוד למטבח המוסדי נפוצים בשוק?

  • ציוד לבישול, טיגון וחימום – בין סל מוצרים נרחב זה תוכלו למצוא ארונות חימום, מערכות גז, מחבתות וסירים בגדלים תעשייתיים, צ'יפסרים, תנורים ומיחמים. העדיפו לרכוש ציוד בישול שעשוי מנירוסטה וכך להגדיל את האפקטיביות של המוצרים.
  • מקררים תעשייתיים – מוצר מפתח בכל רשימת מוצרים למטבח המוסדי הנו מקרר תעשייתי שיוכל להכיל את כל המזון והמצרכים הדורשים קירור. עדיף לתכנן מראש רכישה של מספר מקררים שיתאימו לסוגי המזונות השונים (קריטי במיוחד במוסדות ובתי עסק שמקפידים על דיני כשרות).
  • שולחנות ודלפקי עבודה – במטבח מוסדי יש צורך במרחב עבודה רב ומגוון, כזה שיכול להכיל במקביל מספר עמדות הכנה שונות. לטובת העניין ניתן לרכוש שולחנות עבודה מסוגים שונים, בעומק, רוחב ואורך מגוונים. עדיף לגוון בסוג שולחנות העבודה ולהקפיד לרכוש לפחות מספר שולחנות עם כיור מובנה ועם מדפים לאחסון.
  • עגלות עזר ניידות – כדי לאפשר גישה נוחה ומהירה לכלים ומוצרים שונים, נפוץ במטבחים מוסדיים השימוש בעגלות עזר. תוכלו לרכוש עגלות המיועדות לתבניות, צלחות, פחי אשפה, פינוי כלים, עגלות אמבט ועוד דגמים רבים נוספים.
  • פתרונות אחסון – ארונות ומדפי אחסון בגדלים משתנים ומודולריים, כאלה שמציעים קיבולת אחסנה רחבת היקף לכל הציוד המסתובב במטבח.

למה כדאי לשים לב כשרוכשים ציוד למטבחים מוסדיים?

בעת רכישה של מוצרים או ציוד למטבחים חשוב ראשית כל לשים לב לאיכות המוצרים המיועדים לרכישה. ציוד תעשייתי למטבחים כרוך בהוצאה כלכלית לא קטנה, ולכן כדאי לוודא כי הכסף שאתם מוציאים מושקע במוצרים שילוו אתכם שנים ארוכות. בהקשר זה, מומלץ לברר האם הציוד הנרכש מלווה באחריות של היצרן, היבואן או החברה המשווקת, ולהעדיף לרכוש מוצרים בעלי תקופת אחריות ארוכה. לבסוף, נסו למפות את הצרכים של המטבח שאתם מנהלים ולפי רשימת הצרכים לתעדף את הציוד והמוצרים שברצונכם לרכוש. כך תוכלו להתחיל מרכישת ציוד הכרחי וחשוב, ובהמשך להוסיף לו מוצרים תומכים שיכולים לייעל את קצב העבודה. אל תהססו להתייעץ עם בעלי המקצוע של סופר נירוסטה, אנחנו בקיאים בתחום ונשמח ללוות אתכם בתהליך הקנייה של ציוד למטבח המוסדי.